A mozgást elkezdeni soha sem késő!

Kolosics Lászlóné, a Kecskeméti Hunyadi Városi Nyugdíjas Klub tagja a vizet imádja a legjobban. Pont emiatt a helyi nyugdíjas szövetség sportnapjain is rendszeresen részt vesz, az évi három alkalomból az uszodai versenyeket szereti a legjobban. Vele beszélgettünk…

 

„Az én példám is bizonyítja, hogy soha nem késő elkezdeni a mozgást!” – kezdi Kolosics Lászlóné a történetét, amely igazán példaértékű lehet minden nyugdíjas számára. „Én fiatalabb koromban egyáltalán nem sportoltam. Úszni is csupán 22 évvel ezelőtt tanultam meg, lassan az időskor felé közeledve. De akkor rájöttem, hogy imádom a vizet. Amikor nyugdíjba mentem, akkor elkezdtem rendszeresen úszni, jelenleg hetente négyszer megyek el a városi uszodába és ezt kiegészítem heti 2 alkalommal nyugdíjas tornával is.” Az igen aktív nyugdíjas hölgy elmondta, hogy ő sokat köszönhet a sportnak és a nyugdíjas klubjának egyaránt: rendszeresen énekel, táncol, ehhez pedig az erőt a sok mozgásból meríti. „Én még a városban is mindig mindenhova gyalog megyek, hogy toppon tartsam az egészségemet. Nagyon sok programunk van és a rendszeres fellépésekhez szükség van a jó erőnlétre és az egészségre. A közösség tényleg csodát tehet az emberrel én már rengeteg ismerősömet, barátomat és volt, nyugdíjas munkatársamat meghívtam a klubba, hogy együtt mozogjunk, táncoljunk, énekeljünk és ez mindenkinek csak pozitív változást hozott az életébe!”

 

Kolosics Lászlóné egyébként úgy gondolja, hogy a nyugdíjasok a fiatalokhoz hasonlóan rengeteget ülnek a számítógép és a tv előtt, pedig a közösségbe járás és az otthonról való kimozdulás csak a javukra válna: „Én azt üzenem mindenkinek, hogy merjenek kimozdulni, menjenek el nyugdíjas klubokba, szerezzenek barátokat, próbálják ki a nyugdíjas programokat, menjenek sportolni. Ez az újfajta aktív élet pedig nem csak testileg fog pozitív hatásokkal járni, de sokkal frissebbek lesznek, gondolkozásban és mozgásban is. Nem kell megijedni attól, ha korábban semmit sem csináltunk, én vagyok a legjobb példa arra, hogy soha nem késő elkezdeni egy újfajta, más életmódot.”