Július 18. Olmütz

A mozgás öröme határtalan!

Élménybeszámoló a Visegrádi Négyek Szenior Sportolóinak Nemzetközi Találkozójáról

Helyszín: Olmütz

Időpont: július 16-18.

A magyar szeniorkorosztály képviselői ezúttal nemzetközi szinten mutatták meg, hogy a mozgás öröme nem ismer határokat. A NYOSZ veszprémi tagszervezetének 8 fős csapata egészen Olmützig utazott, hogy részt vegyen a Visegrádi Négyek sporttalálkozóján, ahol 10-féle versenyszámban tehette próbára ügyességét.  A csapat tagja volt Demeter Ferenc is, aki hazatérte után beszámolt nekünk az eseményről és az elért eredményekről.

A versenyszámokban többek között a darts, a golf, a kézigránátdobás, a talicskázás és a síkfutás szerepelt. Ami igazán okot ad a büszkeségre, hogy a magyar csapat a számok többségével a helyszínen találkozott először, de a korlátozott felkészülési lehetőség ellenére érmeket szerzett, és a 19 részt vevő csapat közül az előkelő 5. helyen végzett! Dartsban Demeter Ferenc bronz, golfban Kovács Zoltán bronz, kézigránátdobásban Farkas Sándor bronz, talicskatolásban pedig Fonyódiné Kávás Erika ezüstérmet nyert.

Az esemény jelentőségét jól mutatja, hogy az okleveleket Csehország miniszterelnöke, Andrej Babis adta át a díjazottaknak. Az, hogy a miniszterelnök személyesen gratulált a szenior versenyzőknek, bizonyíték rá, hogy mennyire fontos téma az időskori mozgás, hiszen segítségével nemcsak testi, de lelki egészségünkért is tehetünk! De a Visegrádi Négyek versenye nem csak ezt bizonyítja. A találkozó újabb példa arra, hogy az életkor csupán egy szám, ami maximum gondolatban korlátozhat, a lehetőségeink terén semmiképpen. Hazudtoljuk meg együtt ezt a számot a Szenior-mozgásprogram eseményeivel, lépjük át saját határainkat, és mutassuk meg, hogy a mozgás öröme kortalan!