Január 01. -től Százhalombatta és környéke

Élménybeszámolók Százhalombattáról

Százhalombattán is gyűlnek a szeniormozgással töltött órák. Olvassa el az élménybeszámolókat, és nézze meg az eseményeken készült képeket, amelyeknél nincs jobb bizonyíték rá, hogy a mozgás öröme kortalan!

Battagyaloglás 2.

Helyszín: Százhalombatta

Időpont: május 2.

Mozgással töltött óraszám: 118 óra

Érdekes információkkal készült a második alkalommal megrendezett Battagyaloglásra Cser János, a százhalombattai tagszervezet elnöke, aki a gyülekező után megosztotta a „Mai napon történt” évfordulós eseményeket. A rövid ismertetőt természetesen egy kellemes séta követte, melynek végállomása a Duna-part volt, ahol a résztvevők a Halászcsárdában pihenhettek egy kicsit. Ismét sokan csatlakoztak a programhoz, hogy együtt éljék át a mozgás örömét, és újabb 118 órával gyarapítsák a mozgással töltött órák számát. Szép munka!

 

Történelmi séta

Helyszín: Múzeumhajó

Időpont: április 28.

Mozgással töltött óraszám: 34 óra

Dunai vándorútján Százhalombattára érkezett az 1862-ben épült Lajta Monitor Múzeumhajó, amelyen I. Világháborús kiállítás látható korabeli fegyverekkel, felszerelésekkel és egyenruhákkal. A páratlan látványosságot Százhalombatta nyugdíjasai se hagyhatták ki, akik, hogy a mozgás se maradjon ki a programból, könnyű sétával kötötték össze a hajólátogatást.

 

Szeniortánc

Helyszín: Százhalombatta

Időpont: április 27.

Mozgással töltött óraszám: 180 óra

Egy ilyen nagyszerű programon, mint a szeniortánc, csakúgy repülnek az órák, ennek megfelelően jelentősen emelkedett a „Gyűjtsünk 10 000 órát” kezdeményezés számlálója a százhalombattai nyugdíjasoknak köszönhetően! A csapat nemcsak tánclépéseket gyakorolt az eseményen: zenés ünnepséget szerveztek, ahol virággal köszöntötték a közösség névnaposait. Reméljük, még sok ilyen felejthetetlen élményben lesz részük!

 

Kirándulás – Normafa

Helyszín: Normafa

Időpont: április 10.

Mozgással töltött óraszám: 102 óra

A százhalombattai szeniorkorosztály a Budai-hegység egyik legszebb részére látogatott el: Normafán jártak, hogy csodálatos környezetben, friss levegőn tegyenek az időskori fájdalmak ellen. A bemelegítés itt sem maradt el; ebben Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok volt a csapat segítségére. Ezután a résztvevők elsétáltak a Libegőhöz, néhányan elgyalogoltak egészen az Erzsébet-kilátóig, sőt, a túra végén a lelkes csapat a Játékparkban is kipróbálta ügyességét! Kell ennél jobb bizonyíték arra, hogy a mozgás öröme kortalan?

 

Battagyaloglás 1.

Helyszín: Százhalombatta

Időpont: április 4.

Mozgással töltött óraszám: 174 óra

A százhalombattai tagszervezet négyalkalmas sétát szervezett a helyi idősek számára, amelynek első eseményét a város polgármestere nyitotta meg. Vezér Mihály elismerően nyilatkozott a Szenior-mozgásprogramról, amely lehetővé teszi, hogy a város nyugdíjasai szervezett keretek között, vidám közösségben élhessék át a mozgás örömét. A városnézés bemelegítéssel kezdődött, s miután mindenki átmozgatta tagjait, a csapat több mint kétórás sétára indult. A százhalombattai NYOSZ büszke lehet tagjaira, hiszen a nagy részvételnek köszönhetően már az első alkalommal 174 mozgással töltött órát sikerült gyűjteni. Csak így tovább, Százhalombatta!

 

Vízitorna

Helyszín: Berekfürdő

Időpont: március 24.

Mozgással töltött óraszám: 80 óra

Pihentető ötnapos gyógyüdülésen vettek részt százhalombattai nyugdíjasok, ahol az aktív mozgás sem maradhatott el, hiszen nincs is feltöltőbb program, mint együtt átélni a mozgás örömét! A vízitorna az egyik legkíméletesebb mozgásforma, de hogy miért érdemes művelni, azt talán Cser János, tagszervezeti elnök szavai foglalják össze a legjobban: „Egy-egy ilyen program előtt mindenki arról panaszkodik, hogy mennyire fáj a háta, a lába… Jóleső érzés, amikor a hazatérők arról számolnak be, hogy már nem fáj annyira!”

 

További programbeszámolók hamarosan érkeznek.