Augusztus
09.

Augusztus 09.

A Vas megyei tagszervezet szeniorprogramjai

Itt az idő, hogy tegyünk az időskori fájdalmak ellen. Fedezze fel a mozgás örömét a Vas megyei tagszervezet aktuális eseményein, csatlakozzon a rendszeres időközönként megtartott programokhoz, és gyűjtsünk össze együtt 10 000 mozgással töltött órát!

 

Aktuális programok

 

Könnyű séta Vépen

Helyszín: Vép

Időpont: augusztus 9.

A séta nagyon egészséges mozgásforma, ráadásul az elhatározáson kívül semmi másra nincs hozzá szükség. Utunk a vépi városközponttól a sportpályáig vezet, ahol megpihenünk, szalonnát sütünk, beszélgetünk kicsit, majd visszasétálunk a városközpontba.

 

Sportvetélkedéssel összekötött parkerdei piknik

Helyszín: Parkerdei szabadidőpark és sportpályák, Szombathely

Időpont: augusztus 24.

Nincs is jobb, mint egy gyönyörű környezetben, friss levegőn, vidám közösségben eltöltött nap, ahol remek sportlehetőségekkel készülünk a szeniorkorosztály számára. Az eseményre családokat is szeretettel várunk!

 

Kirándulás – Kőszeg

Helyszín: Kőszeg

Időpont: augusztus 30.

Kirándulásunk alatt megnézzük Kőszeg csodálatos, nemzetközi örökséggé nyilvánított belvárosát érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú házaival, majd ellátogatunk a város első számú látnivalójának számító Jurisics-várba, amely régi templomaival, műemlék jellegű épületeivel nyújt felejthetetlen élményt.

 

Őszi egyesületi sportnap

Helyszín: Arborétum Sportcentrum, Szombathely, Farkas Károly út 81.

Időpont: szeptember 15.

Tagszervezetünk ősszel is gondoskodik az aktív időtöltésről. Ne hagyja ki sportnapunkat, ahol teke, petanque és darts sportágakban mutathatja meg tudását! Azoknak is érdemes ellátogatni az eseményre, akik a szurkolók táborát erősítenék.

 

Közös edzés

Helyszín: Sportpálya, Vép

Időpont: szeptember 20.

Ha szeretne erősebb, energikusabb lenni, próbálja ki a különböző izomcsoportokat megmozgató kondigépeket! A kezdeti nehézségeken hamarabb túllendül majd, mint gondolná, és utána olyan sikerélményben lesz része, amely miatt már sokan beleszerettek ebbe a mozgásformába.

 

Kámon-Herény Kulturális és Sportnap

Helyszín: Arborétum Sportcentrum, Szombathely, Farkas Károly út 81.

Időpont: október 16.

A művészeti programok mellett ismét izgalmas sportvetélkedők várják az idősebb korosztályt a mára hagyománnyá váló eseményen, ahol teke, darts, súlylökés, síkfutás és petanque számokban gyűjthetjük a szeniormozgással töltött órákat.

 

Közös tekézés

Helyszín: Tekepálya, Vép

Időpont: október 25.

A vépi szeniorkorosztálynak is lehetősége van, hogy helyben, vidám közösségben gyakorolja a telizés és a tarolás tudományát. Csatlakozzon Ön is, próbálja ki ügyességét, és lehet, hogy hamarosan a megyei vagy a nemzetközi versenyen találja magát a csapat részeként!

 

Közös bowling

Helyszín: Tekepálya, Vép

Időpont: október 25.

Lehet, hogy nemsokára a bowling lesz a kedvenc időtöltése? Ez csak egy módon derülhet ki: találkozunk a pályán!

 

Nemzetközi tekeverseny

Helyszín: Arborétum Sportcentrum, Szombathely, Farkas Károly út 81.

Időpont: október

A megyei forduló után a nemzetközi verseny is Szombathelyen lesz, ahol eldől, ki nyeri el a bajnoki címet a férfi és női csapatok közül. Szoros küzdelemre számítunk, így nemcsak a versenyzőknek, a szurkolóknak is érdemes ellátogatni az eseményre.

 

 

Állandó jellegű programok

Tekézés

Helyszín: Arborétum Sportcentrum, Szombathely, Farkas Károly út 81.

Időpont: hetente, kedd

Ez itt a döntés ideje! Szeretné kipróbálni a golyókkal és bábukkal űzött izgalmas mozgásformát, vagy csiszolni már meglévő tudását, és csatlakozni egy lelkes, jókedvű csapathoz? Találkozunk a Sportcentrumban!

 

Teniszezés

Helyszín: Sportliget, Szombathely, Dolgozók útja 1.

Időpont: hetente, szerda és péntek

Mindig is vágyakozva nézte ezt az érdekes, nem kevés koncentrációt és ügyességet igénylő sportot? Miért ne próbálhatná ki? Lépjen pályára a szombathelyi Sportligetben!

 

Bowlingozás

Helyszín: Liget Bowling Club, Szombathely, Liget u. 1.

Időpont: hetente, hétfő

A teke és a bowling között több eltérés is van, a tekében például kisebb a golyó és hosszabb a pálya, valamint nem 10, hanem 9 bábuval játsszák. Az igazi különbség viszont az lesz, hogy melyik sportág tetszik Önnek a leginkább. Próbálja ki mindkettőt!

 

Szeniortánc

Helyszín: MMIK, Szombathely, Ady tér 5.

Időpont: hetente, szerda

Programunk egyik legnépszerűbb mozgásformája. Nem csoda, hiszen a szeniortánc a különböző lépések, egyszerűbb koreográfiák megtanulásánál sokkal többről szól: felszabadultságról, a mozgás öröméről és nem mellesleg egy fantasztikus közösségi élményről. A részvételhez semmilyen előképzettségre nincs szükség.

 

Úszás

Helyszín: Oladi Általános Iskola, Szombathely, Simon István u. 6.

Időpont: kéthetente egy alkalommal

Az úszás egészségre gyakorolt hatásáról már biztosan rengeteget hallott: a ritmusos tempózás, a vízbe merülés majd kiemelkedés során a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve, és szinte az összes izmunkat átmozgatja. Irány a medence!

 

A programok részleteiről a következő elérhetőségeken érdeklődhet:

Váradi István

06-30-323-1707

varadi1951@gmail.com