Május 13. Budapest

Közös sétán éltük át a mozgás örömét!

Élménybeszámoló az „Óra indul!” eseményről

Helyszín: Budapest, Fővám tér
Időpont: május 13.
Mozgással töltött óraszám: 500 óra

Nézze meg az eseményről készült videót!

Közös sétán éltük át a mozgás örömét!

Május 13-i eseményünkkel hivatalosan is elindítottuk a „Gyűjtsünk 10 000 órát” kezdeményezés számlálóját. Nézze meg, ahogy több százan sétálunk a Szabadság hídon a mozgás örömét hirdetve. Élménybeszámoló és videó: https://amozgaskonnyedsege.hu/2018/05/28/kozos-setan-eltuk-at-a-mozgas-oromet/

Közzétette: A mozgás könnyedsége – 2018. május 28., hétfő

 

Sok szeniorkorú azzal indokolja mozgásszegény életmódját, hogy egészségügyi problémái miatt nem tud aktívabb életet élni. Pedig, ha valóban tenni szeretnénk az időskori fájdalmak ellen, az elhatározáson kívül semmi másra nincs szükség! Erre bizonyíték a május 13-ai esemény is, ahol egy könnyű sétával mozgatták át tagjaikat a résztvevők.

Gyűjtsünk össze együtt 10 000 mozgással töltött órát! – ez a hívószava a Voltaren Emulgel Forte támogatásával létrejött Szenior-mozgásprogram országos kezdeményezésének, amelyhez a NYOSZ számos tagszervezete csatlakozott, hogy aktívabb életmódra ösztönözze az idősebb korosztályt. Az óra számlálóját egy jelképes budapesti sétával indítottuk, amely a Fővám térről a Szabadság hídon át a Szent Gellért térig vezetett. A gyülekező után Némethné Jankovics Györgyi, a NYOSZ elnöke beszélt a program céljairól, és a jelenlévők olyan közismert személyiségekkel is találkozhattak, mint Németh Lajos, az ország kedvenc meteorológusa, illetve Várkonyi András, színész. Németh Lajos a program nagyköveteként rövid lelkesítő beszédet mondott, majd útnak indult a közel 200 fős csoport, akik zászlókkal, lufikkal, a Szenior-mozgásprogramot hirdető pólókban sétáltak át a lezárt Szabadság-hídon. A résztvevők az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek: Budapesten kívül Győrből, Százhalombattáról, Komáromból, Nagykanizsáról, Pilisszántóról, Siófokról és még számos helyről csatlakoztak a sétához, s ezzel hivatalosan is elindult a „Gyűjtsünk 10 000 órát” kezdeményezés számlálója, amely 500 órával emelkedett a rendezvénynek köszönhetően!