10
19.

10 19.

Megmutattuk, hogy a mozgás öröme kortalan!

Élménybeszámoló a Szenior Mozgásnapról, a Szenior-mozgásprogram 2017-et záró eseményéről.

2017. fontos mérföldkő volt a magyar szeniorkorúak életében: elindultunk egy egészségesebb, aktívabb élet felé vezető úton, amelyben nagy szerepe volt 2016-os kezdeményezésünknek, a Szenior-mozgásprogramnak. 2017. volt az az év, amikor a Voltaren Emulgel Forte és a NYOSZ által szervezett Szenior-mozgásprogram országos szintűre duzzadt; összesen 21 aktivitást foglalt magába. Az év utolsó programja egy rendkívül sikeres önálló esemény volt, az első ízben megrendezett Szenior Mozgásnap, amelyről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett. Ezekből válogattunk most azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közeljövőben még többen csatlakozzanak a mozgásprogramhoz, még többeknek segíthessünk visszaadni a mozgás, a jó közérzet örömét.

Mi is pontosan a Szenior Mozgásnap

A Szenior-mozgásprogram saját, szeniorkorúaknak szóló rendezvénye, amelyre október 19-én, Budapesten került sor. Az eseményen rengeteg mozgásformát felvonultattunk annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt: pl. nordic walking, szeniortánc, asztalitenisz, darts, minigolf és petanque is szerepelt a programok között, az edzésben lévő résztvevők pedig hárompróbán és váltóversenyeken vehettek részt. A mozgásos programok mellett előadások, szűrővizsgálatok is voltak a helyszínen.

Sikeresebb volt, mint reméltük

Mivel most először rendeztük meg az eseményt, kérdéses volt, hogy mekkora érdeklődés lesz rá az idősek körében. Megkaptuk a választ: a szeniorkorúak nyitottak a közös mozgásra, az aktívabb életre, amelynek rendkívül örülünk! A rendezvényen több mint 250-en vettek részt, ebből 150 NYOSZ tag volt, a többiek pedig más forrásokból értesülve érkeztek. A NYOSZ tagjai az ország minden részéből ellátogattak az eseményre; Százhalombatta, Komárom, Ózd, Csongrád megye, Zala megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kisebb-nagyobb csapatokkal képviseltette magát.

Meséljenek a résztvevők!

„Mindent összevetve, a rendezvény száz százalékig elérte a célját. A helyszín, a csodálatos idő, a jó társaság, a jó programok, a jó szervezés arra buzdított minket, ózdiakat, hogy jövőre is eljöjjünk. Mindenképp meg kell szervezni, szuper volt! Köszönjük!”

Cser János – NYOSZ Százhalombattai városi tagszervezet, elnök

„Nagyon örülök, hogy a Facebookon láttam a hirdetést, így tudtam a rendezvényről. Mindenképpen nagyon jól szervezett, rendezett volt az egész esemény, a lebonyolítás gördülékeny volt – HIBÁTLAN! Nagyon sok kedves emberrel ismerkedtem meg ezen a napon, nagyon sok örömmel, élménnyel lettem gazdagabb. A felkészültebbek, bátrabbak elindultak a hárompróba (Cooper-teszt, úszás, súlyzós gyakorlatok) versenyen, és jó hangulatban, sikeresen, eredményesen teljesítették a feladatokat.”

Sulmán Jánosné

„Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a sportos napon! Úgy érzem, hogy aki szeret mozogni annak jól jön az ilyen lehetőség. Én rendszeresen sportolok, de nekem is jó volt egy kis változatosság.  A sportágak jól voltak össze válogatva, és nem kellett belehalni, tényleg a mozgáson volt hangsúly! Azért volt egy kis versengés is. Amiben én részt vettem, az gördülékenyen ment, nem volt sok holt idő. Ha máskor is lesz, szívesen megyek!”   

Borovics Károly

 

Mozogjon önfeledten, fájdalom nélkül!

A Voltaren Emulgel Forte segít Önnek, hogy újra élvezhesse a mozgás örömét! A fájdalomcsillapító gél világszerte 130 országban elérhető, és egyike a leggyakrabban használt készítményeknek a topikális fájdalomcsillapítási kategóriában.

Tovább

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!