Január 01.

Megmutattuk, hogy a mozgás öröme kortalan!

Élménybeszámoló a Szenior Mozgásnapról, a Szenior-mozgásprogram 2017-et záró eseményéről.

2017. fontos mérföldkő volt a magyar szeniorkorúak életében: elindultunk egy egészségesebb, aktívabb élet felé vezető úton, amelyben nagy szerepe volt 2016-os kezdeményezésünknek, a Szenior-mozgásprogramnak. 2017. volt az az év, amikor a Voltaren Emulgel Forte és a NYOSZ által szervezett Szenior-mozgásprogram országos szintűre duzzadt; összesen 21 aktivitást foglalt magába. Az év utolsó programja egy rendkívül sikeres önálló esemény volt, az első ízben megrendezett Szenior Mozgásnap, amelyről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett. Ezekből válogattunk most azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közeljövőben még többen csatlakozzanak a mozgásprogramhoz, még többeknek segíthessünk visszaadni a mozgás, a jó közérzet örömét.

Mi is pontosan a Szenior Mozgásnap

A Szenior-mozgásprogram saját, szeniorkorúaknak szóló rendezvénye, amelyre október 19-én, Budapesten került sor. Az eseményen rengeteg mozgásformát felvonultattunk annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt: pl. nordic walking, szeniortánc, asztalitenisz, darts, minigolf és petanque is szerepelt a programok között, az edzésben lévő résztvevők pedig hárompróbán és váltóversenyeken vehettek részt. A mozgásos programok mellett előadások, szűrővizsgálatok is voltak a helyszínen.

Sikeresebb volt, mint reméltük

Mivel most először rendeztük meg az eseményt, kérdéses volt, hogy mekkora érdeklődés lesz rá az idősek körében. Megkaptuk a választ: a szeniorkorúak nyitottak a közös mozgásra, az aktívabb életre, amelynek rendkívül örülünk! A rendezvényen több mint 250-en vettek részt, ebből 150 NYOSZ tag volt, a többiek pedig más forrásokból értesülve érkeztek. A NYOSZ tagjai az ország minden részéből ellátogattak az eseményre; Százhalombatta, Komárom, Ózd, Csongrád megye, Zala megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kisebb-nagyobb csapatokkal képviseltette magát.

Meséljenek a résztvevők!

„Mindent összevetve, a rendezvény száz százalékig elérte a célját. A helyszín, a csodálatos idő, a jó társaság, a jó programok, a jó szervezés arra buzdított minket, ózdiakat, hogy jövőre is eljöjjünk. Mindenképp meg kell szervezni, szuper volt! Köszönjük!”

Cser János – NYOSZ Százhalombattai városi tagszervezet, elnök

„Nagyon örülök, hogy a Facebookon láttam a hirdetést, így tudtam a rendezvényről. Mindenképpen nagyon jól szervezett, rendezett volt az egész esemény, a lebonyolítás gördülékeny volt – HIBÁTLAN! Nagyon sok kedves emberrel ismerkedtem meg ezen a napon, nagyon sok örömmel, élménnyel lettem gazdagabb. A felkészültebbek, bátrabbak elindultak a hárompróba (Cooper-teszt, úszás, súlyzós gyakorlatok) versenyen, és jó hangulatban, sikeresen, eredményesen teljesítették a feladatokat.”

Sulmán Jánosné

„Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a sportos napon! Úgy érzem, hogy aki szeret mozogni annak jól jön az ilyen lehetőség. Én rendszeresen sportolok, de nekem is jó volt egy kis változatosság.  A sportágak jól voltak össze válogatva, és nem kellett belehalni, tényleg a mozgáson volt hangsúly! Azért volt egy kis versengés is. Amiben én részt vettem, az gördülékenyen ment, nem volt sok holt idő. Ha máskor is lesz, szívesen megyek!”   

Borovics Károly